Praatpikkels

Vandaag kwam ik via Pinterest terecht bij een interessante onderwijstoepassing. Het gaat om een kaartenset van 50 plaatjes met filosofische vragen. De praatplaatjes zijn speciaal ontwikkeld om gemakkelijker te kunnen filosoferen met kleuters. Dit kaartenspel “praatplaatjes” is de opvolger van de succesvolle “Praatprikkels”. Een set voor de oudere kleuters, bekroond met de Berrie Heesenprijs in 2012.

Getest en goedgekeurd

Ik kocht de praatprikkels online en testte ze uit in mijn klas. Er zit een groot aanbod kaarten in met duidelijke prenten. Het zijn één voor één leuke vragen om te filosoferen met kleuters / kinderen.  Het is een echte aanrader!

Praatplaatjes : € 14,01

Deze diashow vereist JavaScript.

Praatprikkels : € 9,05

Praatprikkels – 50 filosofische vragen voor kinderen 

Deze diashow vereist JavaScript.

Waarom filosoferen met kinderen?

Filosoferen ontwikkelt niet alleen het denkvermogen van kleuters, het stimuleert hen ook verder te denken en te luisteren naar anderen. Het leert hen denken vanuit verschillende standpunten. Verder wordt ook hun taalgebruik en woordenschat uitgebreid. Ze leren op een correcte manier hun eigen mening te uiten en die van anderen te respecteren.

De filosofiejuf

De filosofiejuf, Fabien van der Ham, geeft gastlessen kinderfilosofie op basisscholen in Noord-Nederland en ontwikkel lesmateriaal om te filosoferen met kinderen.

Gratis downloads

Op www.filosofiejuf.nl/downloads vind je een lesbrief over hoe je de praatplaatjes kunt gebruiken bij creatieve denkoefeningen! Je kan er ook gratis kaartjes downloaden om te gebruiken in de klas.

Wil je meer weten ? Surf dan zeker naar volgende website !

http://www.filosofiejuf.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s